Detected ARBIVIRUS’S BLOG !!

ecpibottle

1.ECPI Water –
Mampu menembusi dinding ‘intra cellular’ –
Bertindak sebagai agen pengeyah toksin. –
Mengimbangi ‘electrolyte’keperluan badan. –
Mengandungi lebih 100 pro makanan tambahan. –
Mengandungi Pro multivitamin dan pro hormon. –
Merangsang Fungsi organ. –
Mengatasi kelesuan menambah kecergasan badan.
-Membekal oksigen secukupnya pada sel.
-Mengatasi Berat badan dan tekanan darah.

ECPI tidak menggunakan penapis air…. ia dii botolkan secara terus…
Ia gabungan Reverse Osmosis, alkaline, Oxygenated, ionize, Ozone,
ultra Violet dan energy yang mana tidak terdapat dalam mana mana produk yang seumpama
Di tambah dengan 12 garam tisu 24 mutlivitamin 112 pro pemakanan tambahan
dan 200 remedi homepathy… menjadikan air ini berbeza dengan air yang lain..
-Mampu menembusi dinding ‘intra cellular’ –
Bertindak sebagai agen pengeyah toksin.
-Mengimbangi ‘electrolyte’keperluan badan. –
Mengandungi lebih 100 pro makanan tambahan. –
Mengandungi Pro multivitamin dan pro hormon. –
Merangsang Fungsi organ. –
Mengatasi kelesuan menambah kecergasan badan.
Membekal oksigen secukupnya pada sel. –
Mengatasi Berat badan dan tekanan darah.

Aq ade sebotol kat bilik nie..amik dari umah..pa ku beli 2 kotak..sbotol 1.5 litre = RM 8.10..sekotak pa ku dapat RM 60++..hehe so aku amik sebotol dr umah..korang beli la…rse cam air “jarang” biasa jer…cume da rawat dengan Reverse Osmosis, Ozone, Alkaline..(ku tgk kat btol)..

daaa selamat membeli~

kurang_berat_badanSejak musim perayaan ini, saya banyak menerima email minta advice dan nasihat untuk kurangkan berat badan…. kalau boleh dengan cepat. Berikut adalah panduan ringkas dan cepat untuk cara menurunkan berat badan:

  1. 1.Jangan skip meals.Ramai ingat bahawa anda perlu skip meals seperti elakkan sarapan pagi dan melaparkan diri untuk kurang berat badan. Ini salah. Dengan cara ini anda hanya berjaya menurunkan metabolisma badan. Panduan Terbaik?Makan 5-7 hidangan sederhana sehari dan kurang makan/minum 2-3 jam sebelum tidur.
  2. 2.Kawal nafsu makan….once nafsu is there memang susah untuk membuat pilihan makanan yang baik. Again di sinilah anda perlu makan 5-7 kali sehari untuk mengawal nafsu makan anda.
  3. 3.Tingkatkan tahap keaktifan anda…tak semestinya dengan jogging atau bersenam di gym. Yang penting anda tingkatkan aktiviti physical untuk bakar lebih calorie, seperti
    • Park kereta anda lebih jauh daripada destinasi anda
    • Jangan guna lif…use the stairs
    • Bersihkan rumah anda
  4. 4.Ketahui keperluan kalori anda. Ini penting dan jika anda rajin, bandingkan keperluan kalorie dengan pemakanan kalorie seharian anda.
  5. 5.Eliminate makanan yang 1. tidak elok dan 2. tidak perlu. Kekadang kita ambil makan/minuman yang actually kita tak perlukan sangat pun….just because its there, doesn’t mean we have to eat or drink them
  6. 6.Diet pills? Yes they work tetapi tidak jika anda tidak gabungkan penggunaannya dengan makanan yang terkawal…..
  7. 7.Tak pandai kawal nafsu makan? Belilah protein shakes dan makannya di antara hidangan due kali sehari..1. antara sarapan dan lunch…2. antara lunch dan makan malam

Assalam…

kali ni aku da start jiwang..padahal ak x minat lgsg pkra remeh ni.tapi lumrah mansia sume nk cinta dalam diri masing2.

Wanita Solehah Perhiasan Indah di Dunia. Inilah salah satu persediaan kita untuk menjadi wanita yang disukai oleh suami. Banyak lelaki yg terpikat pada wanita yg bersikap keibuan, lembut, mengambil berat dan penuh kasih sayang. Wajah yg keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ketika sedang stress, cemas dan gelisah dan senang hati ketika mahu bermanja. Jangan tunggu sampai melahirkan baru nak tonjolkan sikap keibuan. Setiap wanita ada potensi keibuan dalam diri masing-masing.

1. Keanak-anakkan
Dalam batas yg wajar, sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka berasa terhibur dengan keletah anda. Tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yang melampau dan menyakitkan hati tetapi sikap keanak-anakan yang menyenangkan. Misalnya, kemanjaan wanita yangmembangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki. Wanita ceria membuat lelaki lebih berghairah.

2. Penuh Pengertian
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan,
memilih waktu yang tepat untuk berbincang masalah dan sebagainya. Contohnya ketika lelaki melakukan kesilapan, wanita yang berpengertian tidak terus mengeluarkan kata-kata yang kasar atau menuduh bukan2 sebaliknya cuba mengerti duduk persoalannya.

3. Menghargai
Wanita yang menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki. Berbeza dengan wanita yang suka diperlakukan dengan lembut, lelaki suka dihargai, dipuji dengan tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Penghargaan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

 

4. Menjaga Penampilan
Lelaki menyukai wanita yang pandai menjaga penampilannya agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik. Penampilan yang baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya. Dia akan murah senyuman, pandai merawat tubuhnya, meningkatkan kualiti hidupnya dan memberi yang terbaik kepada dirinya. Dia suka dan bersyukur dengan dirinya dan secara tidak langsung memancarkan pesona yg menyebabkan elaki juga menyukainya. Apabila sudah berumahtangga, wanita tersebut terus menjaga penampilan dirinya dan kesihatan tubuh badan walau sudah beranak-pinak. Siapa yang tidak suka isteri yang masih kelihatan cantik dan ramping walau dah punya anak 3??

5. Pandai berbicara
Lelaki tertarik dengan wanita yang pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. Walau topik perbualan yang disukai lelaki berbeza dengan topik kegemaran wanita, wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan sekadar teman berbual yang pasif, tetapi dapat memberi respon dan pendapat yang baik. Dia juga tahu menjadi pendengar yang baik, serta mengalihkan topik yang agak serius kepada perbualan yang lebih menarik. Lelaki juga suka dengan wanita yang suka bergurau dan pandai berjenaka serta boleh menerima jenaka lelaki dengan baik dan berfikiran terbuka.

6. Pandai Bergaul dan Menyesuaikan Diri
Wanita yang pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih di mata lelaki. Wanita tersebut tahu menghadapi orang yang lebih tua dan cara berhadapan dengan orang yang lebih muda. Apabila berhadapan dengan suasana yang baru, wanita tersebut tidak gentar malah cepat menyesuaikan diri. Dia mudah di ajak ke mana saja dan tidak kekok samada di bandar atau di kampung.

7. Menghormati Diri Sendiri
Lelaki suka dengan wanita yang menghormati dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika. Wanita yang menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya. Jadi dia tahu apa yg dia inginkan dan mahu elakkan serta menjaga maruah dirinya. Dia tidak akan merendah-rendahkan dirinya dan tidak akan membiarkan lelaki memperlakukan dirinya sesuka hati.

8. Simpati dan prihatin
Lelaki suka wanita yang murah hati, mengambil berat, simpati pada nasib yg susah, sayangkan kanak-kanak dan tidak memilih bulu. Kebaikan yang wajar dan spontan mencerminkan hati yang mulia. Ada kecantikan dalaman pada dirinya yang memancar keluar dengan indah & mempesona…

Inilah sifat seorang wanita yang sempurna…

 

aku nie x sesempurna apa yang tertera kat atas..just sebagai tambahan sape2 yg stat nk cinta2..Mintak la restu ma’ pa korang dulu eh.Kalu aku la..aku nie just terima apa saja asalkan dia menyenangi aku..terima ak dan fam aku..hohooo.just 4 syazani..ko mst do da best kalu nk berchenta..ak sokong ko dari blkg..wawaawaa….miss u!!

Yang Wajib Dialami dgn JDM5

Pengamal JDM5 wajib alami

1.Kenyang
2.Bertenaga
3.Tidak suka makan dan penurunan berat badan.

Sekiranya anda tidak alami 3 perkara diatas dan lebih malang sekiranya ada merasa sangat lapar, letih, sakit kepala atau menggigil,
90% dari penguna yang mengalami masalah seperti diatas pernah mengamalkan produk pelangsingan berkimia ( Subertamine, Phenteramine, Fluramine, Caffine ) .

Mereka yang mengambil pil psychotropic, steroid, pil / suntikan perancang keluarga juga kerap memberi halangan dan kesan /withdrawal terhadap JDM5.

Apa yg terjadi:
Sel-sel otak dan lemak telah ada memori kesan kerosakan yang disebabkan bahan berkimia,.tahap hormone anda menjadi tidak normal, kadar pengeluaran enzim pembakar lemak berkurang dan sukar diaktifkan, badan dalam keadaan stress akan mengaktifkan pengeluaran hormone cortisol , disamping sel-sel lemak aktif membentuk hormone androgen dan prolactine ,..ini menjadikan amat sukar untuk aktifkan metabolisma / pembakaran lemak.

Kesan tekanan pada centre pemakanan , menghalang JDM5 mengaktifkan neurotransmiter serotonin untuk merubah setting centre pemakanan kepada tahap merasa kenyang,..dalam keadaan yang extreme,..kesan lampau kerosakan memori ini ..menyerang balas menghasilkan gejala ‘withdrawl effect seperti lapar, mengigil, sakit kepala.

SO…apa yang harus anda lakukan ???

JGN RISAU…gejala ini hanya sementara,..sekiranya anda bersabar / melawan anda pasti menang dan dapat atasi gejala ini dan mula menikmati sensasi JDM5 yaitu
1.Kenyang 2.Bertenaga. 3.Tak ingat makan dan penurunan berat badan.

Jika anda tidak mampu melawan gejala ini,..anda harus terus ambil JDM5 untuk kali
ke 2 ,..pastinya keesokan hari gejala ini berkurang dan seterusnya , anda bebas dan mula betul-betul berada dlm program JDM5.

Dlm diet JDM5 ..
1. Pembakaran lemak (JDM)
2. Pengurangan ambil kalori mestilah anda lakukan secara aktif dan serentak (1000kcal/ day).
Kemudian anda harus displin dan merubah jenis makanan / kalori yang anda ambil pada jumlah total 1000kcal/day.

Mulalah sukakan makan sayuran , buahan dan minum plain water…dan anda harus juga ambil makanan kegemaran anda ini pada 4-5 hidangan yg kecil .

eg .jika anda memilih makan 1 mangkuk sup sayur,..makanlah dlm 3 pecahan kecil..
1/3 waktu pagi , 1/3 jam 4pm , 1/3 jam 8pm;

Jika anda ingin makan sebiji epal ; 1/4 waktu pagi , 1/4 jam 3pm , 1/4 jam 6pm,
1/4 jam 8pm;

dgn amalan diet begini tahap rembesan enzim didalam perut/ usus dan pembakar lemak senantiasa ditahap optima dan kerja ‘FATBURNER’ dalam JDM tidak terganggu.

Amalan diet yg anda amalkan ini,..nanti akan mengajar anda suka dan kekal menjalani kehidupan yg sihat,. Apabila anda sudah mencapai berat badan idaman / ideal,..anda tidak perlu rungsing lagi,..anda bukan saja belajar diet tg seimbang,..sekarang personaliti, penampilan luaran anda , emosi dan keyakinan anda tinggi dan berbeza,..
Tahap metabolisma sel badan, tahap enzim , tahap hormone yg optima membolehkan anda sihat, cergas dan membakar / menguna semua kalori yg diambil tanpa risiko disimpang sebagai lemak walaupun anda sudah tidak lagi mengambil JUS DIET MATE 5.

 

Penantian – Krisdayanti

ada kata yang selama ini tak pernah kau ucap
aku tak mengerti
sekian lama aku menunggu
dan menjadi gelisah

 kau pujaan hati
 yang kudamba selama ini

reff: akankah kurasa nikmat cintamu
atau hanya impian saja
harus kurelakan pada dirimu
‘tuk memutuskan semua ini

mungkin aku terlalu berharap akan cintamu
aku pun mengerti
bila engkau tak menginginkanku
katakanlah saja

 penantian ini
 membuatku tak berdaya

repeat reff

 walau telah kucoba melepaskan bayangmu
 namun harus kuakui itu tak semudah yang kukira

repeat reff

 

 

inikah jawaban
dari penantian
setelah sekian lama
aku menunggumu

pesan di depan mata
menjelaskan semua
kata selamat tinggal
menghancurkan semua

dan kau telah pergi
dan takkan kembali
dan bodohnya aku
ku masih menunggu

Na Na Na Na Na
Na Na Na Na Na
Na Na Na Na Na

inikah jawaban dari penantian
setelah sekian lama
aku menunggumu

dan kau telah pergi
dan takkan kembali
dan bodohnya aku
ku masih menunggu

Na Na Na Na Na
Na Na Na Na Na
Na Na Na Na Na 3x

inikah jawaban!-—nidji—

 

 

Kertas
Penantian

Bulan dengarkan lantunku
Bintang temanilah aku
Terangi gelap malamku 

Aku ingin engkau tahu
Ku kan selalu menunggu
Hilangkan rasa letihku

Bila nanti kau mengerti
Kumohon terangi aku

Dalam hatiku
Ingatkan aku
Untuk menahan rasa hati lelahku
Yang slalu …
Rindukan tawamu dalam hatiku

Hanya dirimu …
Beri malamku yang menghiasi jiwa
Yang rapuh
Terlalu merindumu
Hoo oo ooo….

Bila nanti kau mengerti
Kumohon terangi aku …..

Dalam hatiku
Ingatkan aku
Untuk menahan rasa hati lelahku
Yang slalu …
Rindukan tawamu dalam hatiku
Ingkatkan aku ku kan tetap menantimu
Hingga hati itu
Kan jadi milikku huuu…uu….

Jordin Sparks One Step At A Time Lyrics
Songwriters: Evans, Lauren; Jeberg, Jonas; Hansen, Mich; Nevil, Robbie;

Hurry up and wait
So close, but so far away
Everything that you’ve always dreamed of
Close enough for you to taste
But you just can’t touch

You wanna show the world, but no one knows your name yet
Wonder when and where and how you’re gonna make it
You know you can if you get the chance
In your face as the door keeps slamming
Now you’re feeling more and more frustrated
And you’re getting all kind of impatient waiting

[Chorus:]
We live and we learn to take
One step at a time
There’s no need to rush
It’s like learning to fly
Or falling in love
It’s gonna happen and it’s
Supposed to happen and we
Find the reasons why
One step at a time

You believe and you doubt
You’re confused, you got it all figured out
Everything that you always wished for
Could be yours, should be yours, would be yours
If they only knew

You wanna show the world, but no one knows your name yet
Wonder when and where and how you’re gonna make it
You know you can if you get the chance
In your face as the door keeps slamming
Now you’re feeling more and more frustrated
And you’re getting all kind of impatient waiting

[Chorus]

When you can’t wait any longer
But there’s no end in sight
when you need to find the strength
It’s your faith that makes you stronger
The only way you get there
Is one step at a time

[Chorus x2]



  • arbivirus: Haha..same2 la atas penerimaan kasih kamu semu kepada saya...
  • Abul: waa... promosi betul nmpk? dapat komisen ke? heheh
  • nurul izza: terima kasih di atas artikel ini. sangat berguna sebagai rujukan saya.

Categories